比利時是歐盟和北大西洋公約組織的總部,受法國,荷蘭,奧地利和西班牙語的影響,使其成為前衛和傳統文化的獨特結合。 交流計劃將在比利時南部,瓦隆,大多數人說法語。

比利時青少年通常喜歡運動,特別是足球和騎自行車,去音樂會,電影院和周末探險。 你的社交生活可能會集中在家庭和一群朋友。

社區

比利時人往往是寬容,靈活,溫和,開放的。 他們重視隱私,享受安全舒適的生活,努力工作和自律。

您將住在比利時南部,人們會說法語,最有可能在郊區或農村地區。 公共交通安全,當你有機會, 您能夠探索附近社區。

AFS family ❤️#Afs #afsbelgique #afsbe #afslux #family #exchangestudents #belgium

A photo posted by Emma Williams (@emmawilliamzz) on

A photo posted by AFS Belgique (@afsbelgique) on

學校

你會入讀普通當地中學,也可能會入讀職業高中。 大多數學校學從上午8點到下午4點或下午5點,星期三下午假期。 在比利時努力學習,專注於學業是很常見的。 比利時學校最常見的科目是佛蘭芒語,數學,歷史,地理,科學,宗教或道德,以及體育。

語言

比利時-法語區的人通常會說法語。 許多人還講佛蘭芒語或德語,並且精通英語。 你應該在交流前學懂基本的法語,對你掌握語言有幫助。AFS將提供網上語言課程,你可在交流之前和期間學習法語。 AFS將幫助您在交流初期找當地語言課程,英語將會對您有所幫助。

Bruxelles 🇧🇪

A photo posted by Emma Williams (@emmawilliamzz) on

食物

比利時美食不僅僅是巧克力和啤酒 – 這裡你可以享用鬆餅(wafelen)和薯條(pomme-frîtes),青口和燉牛肉以及馬鈴薯和麵包。 比利時在食方面很花時間,所以將有機會品嚐很多新菜式。 大多數家庭認為一起吃飯是非常重要的,特別是晚餐。

跟AFS一起探索世界

Year Exchange PROGRAM

Program Date: August 25, 2018 – June 29, 2019
Birth Date Range: December 24, 1999 – December 24, 2002

Belgium is known to be a well-educated country with a challenging school system. You’ll likely be enrolled in a general (academic) secondary school, but you might also attend a vocational high school. Before you get to Belgium, you’ll be given access to a Rosetta Stone language course. You’ll start learning French through this online program before you arrive, which will help you communicate with your host family right away!

Program dates may vary and are meant to help with general scheduling only.
All programs, prices, and travel dates are subject to change without notice.
Applications are accepted on a rolling basis and programs are filled first-come, first-serve.

Apply Now!